Na našu adresu stiglo je priopćenje direktora Univerzala Stjepana Ripića povodom konferencije za medije koju je Zoran Vinković održao ovog utorka (16. ožujka).

Na svojoj konferenciji Zoran Vinković izjavio je:

“Uz sam Centar pogrebne opreme trebala je biti nova upravna zgrada groblja, a na velikom parkiralištu iza Male crkve javni WC i jedna univerzalna blagajna na kojoj bi građani mogli plaćati svoje obveze Univerzalu, Đakovačkom vodovodu i Gradu Đakovu. Univerzal je izgubio spor i tu se radi o privatnoj tužbi. S obzirom da su nadležne institucije odbacile prijavu Univerzala tamo negdje odmah iza lokalnih izbora. Na taj način je Univerzal oštećen za nekih 200, 250 tisuća kuna. Izgubljenim Univerzalovim sporovima dodao se još jedan, a nitko se u Gradu i u Univerzalu ne smatra odgovornim jer su naučili da će to sve platiti građani. Stoga prozivam odgovorne da prekinu sudski spor jer to će još dodatno biti trošak građanima, najvjerojatnije kroz cijenu usluge.”

Univerzal je povodom ovih tvrdnji izdao priopćenje koje možete pročitati ovdje:

Službeni dokument o izdavanju suglasnosti Grada Đakova Univerzalu za izradu projektne dokumentacije možete pogledati ovdje:

Nakon nekog vremena o svemu se oglasio i prozvani Mile Kaselj, a njegovo priopćenje možete vidjeti ovdje:

Na navode koje je Mile Kaselj izrekao u svom priopćenju ponovno se oglasio direktor Univerzala Stjepan Ripić. Njegovo novo priopćenje možete vidjeti ovdje:

Igor Kretonić
Foto: Univerzal d.o.o.