Za Osječko-baranjsku županiju propusnice se mogu tražiti na mail adresi [email protected]

Sve potrebne informacije za našu županiju mogu se dobiti radnim danom od 8:00 do 22:00 sata na brojevima telefona 031/221-632, 031/221-645, 031/221-649,  a neradnim danima na broj 112 (0 – 24)

Odlukom je svim osobama koje imaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj zabranjeno napuštanje područja županije u kojoj imaju prebivalište ili boravište.

Osnovni razlog donošenja ove Odluke je ograničavanje kretanja i putovanja koji nisu neophodni za funkcioniranje gospodarstva i društva u cjelini, i time sprječavanje prijenosa bolesti COVID-19.

Zahtjevi za izdavanje propusnica upućuju se županijskim stožerima prema mjestu prebivališta ili boravišta osobe koje podnosi zahtjev, odnosno Ravnateljstvu civilne zaštite ako se radi o drugom opravdanom razlogu.

Također, s obzirom na intenciju Odluke napominje se kako će Ravnateljstvo civilne zaštite restriktivno tumačiti „druge opravdane razloge“ te se mole građani da ne podnose zahtjeve za propusnice, ako zaista nemaju ozbiljan i opravdan razlog zbog kojeg trebaju napustiti županiju u kojoj imaju prebivalište ili boravište.
 


KONTAKT ZA DODATNE UPITE U VEZI  IZDAVANJA e-PROPUSNICA 

[email protected]
tel. 0800 80 90
https://epropusnice.gov.hr/

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost