Svečano uručenje sportske opreme, sufinancirane iz Proračuna Osječko-baranjske županije, održano je jučer (29. studenog 2022. godine) na gradskom stadionu u Belišću. Riječ je o nabavci krupne opreme, tri kombija nabavljena u suradnji Osječko-baranjske županije, Hrvatskog olimpijskog odbora i gradova Belišća, Valpova i Đakova, zatim devet traktorskih kosilica te po jednog čamca (za VK „Iktus“), montažnog spremišta (za Aero klub Osijek), stolnoteniskog robota (za STK „Vodovod-Osijek“) i teniskog topa (za TK „Vidova Gora“ Osijek). Uručenju su nazočili zamjenik župana Mato Lukić, tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković, zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković te predstavnici sportskih udruga i klubova.

Rebalansom Proračuna Osječko-baranjske županije Program javnih potreba u sportu povećan je s 3,6 milijuna kuna na 3,9 milijuna kuna, a u planu za 2023. godinu je novo povećanje nakon kojeg će se za potrebe u sportu izdvajati 4,5 milijuna kuna.

– Osječko-baranjska županija kontinuirano ulaže u razvoj sportske infrastrukture i poboljšanje uvjeta sportskih udruga i klubova kako bi sportašima i rekreativcima omogućila kvalitetnije bavljenje sportom. Nabavka krupne sportske opreme samo je jedan od načina na koje brinemo o sustavnom razvoju klubova s područja cijele Županije jer nam je cilj osigurati dostupnost sportskih sadržaja svim našim sugrađanima. S programima potpora i izdvajanja za kapitalne investicije, unaprjeđenjem sportske infrastrukture te sufinanciranjem velikih sportskih priredbi nastavit ćemo i u budućnosti, a sve u svijetlu pripreme za titulu Europske regije sporta 2024. godine – kazao je zamjenik župana Mato Lukić.

Nabavljena oprema bit će od velike koristi za realizaciju treninga i pripreme za natjecanja, istaknuo je tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković i dodao da je u posljednjih nekoliko godina na taj način pomognuto gotovo svim sportskim udruženjima u županiji.

– Do sada smo nabavili 20-ak kombija, od čega tri ove godine, a sredstva su uložena i u nabavku čamca za masovna događanja na Dravi i Dunavu. Također, mislili smo i na „male“ sportove za koje smo osigurali vrijednu opremu koja će im pomoći osobito u radu s mladima i djecom. Zahvaljujem se Osječko-baranjskoj županiji, ali i svim općinama i gradovima s našeg područja, uključujući i Hrvatski olimpijski odbor koji nam silno pomaže u realizaciji svih projekata – naglasio je Ižaković.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija