U subotu 15. listopada đakovački judo klub „Samuraj“ nastupio je na međunarodnom judo turniru Željko Higl u Vinkovcima na kojem je sudjelovalo 539 natjecatelja iz 36 različitih klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Češke, Rumunjske, Makedonije i Ukrajine.

Samuraji su nastupili s 22 natjecatelja od čega je za njih 15 ovo bio prvi nastup na natjecanju uopće.

U uzrastu do 8 godina nastupili su: Jan Podgornik, David Vidić, Petra Blažević i Gabrijela Topić. Gabrijela Topić je osvojila 1. mjesto u kategoriji +40, a Petra Blažević 2. mjesto u kategoriji -36. S ciljem poticanja daljnjeg bavljenja sportom i kao zaslugu za nastup, svi natjecatelji u uzrastu do 8 godina dobili su medalje.

U uzrastu djevojčica do 10 godina nastupila je Marija Andrić, dok su u uzrastu djevojčica do 12 godina nastupile Leora Soldić i Nora Smajo te u uzrastu dječaka do 12 godina: Franjo Đambić, Antonio Marijanović, Tomislav Pitinac, Ante Sesar i Marko Veselinović. U uzrastu djevojčica do 14 godina nastupile su: Gita Pišl, Martha Pavić, Hana Juroš, Ana Eberhardt i Eva Drenjančević. Eva Drenjančević zauzela je 3. mjesto dok su ostali ovaj put, nažalost, ostali bez plasmana.

U uzrastu mlađih kadetkinja u kategoriji do 57kg Ana Eberhardt je osvojila 3. mjesto. U uzrastu mlađih kadeta u kategoriji do 81 kg Roko Kolak osvojio 3. mjesto, u kategoriji do 60 kg Ante Blažević 7. mjesto dok je Marko Pranjković u kategoriji do 66 kg nažalost ostao bez plasmana.

U uzrastu kadeta u kategoriji do 73 kg Mile Blažević osvojio je 2. mjesto, dok je Nina Lukić u kategoriji do 57 kg zauzela 5. mjesto.

Izvor|Foto: Judo klub “Samuraj” Đakovo