Članice su i članovi KUD-a Tena protekli vikend proveli na mini-turneji u Slovačkoj, gdje su sudjelovali na međunarodnom folklornom festivalu u mjestu Oravice na sjeveru zemlje. Do poziva na ovaj festival došlo je nakon prošlogodišnjeg gostovanja u slovačkim Trenčanskim teplicama, a u organizaciji su i ovaj put pomogli članovi slovačke nacionalne manjine iz Josipovca Punitovačkog, predvođeni Zdenkom Komarom, doznajemo od Mate Ručevića.

Mladi Tenini folkloraši, kojima je pojačanje bila nekolicina veterana, već su u petak navečer, prvog dana boravka u Slovačkoj, nastupili u mjestu Podbiel. Subota je većim dijelom protekla opušteno u razgledavanju Oravica i uživanju u tamošnjemu aquaparku i toplicama. Večer je donijela novi nastup, pa se Tena tada predstavila bunjevačkim i plesovima iz mađarske Podravine, ali i pjesmama i plesovima Đakovštine.

U nedjelju su Đakovčani prvo u Oravicama uveličali svetu misu napjevima na hrvatskom jeziku i još jednom nastupili, a onda u poslijepodnevnim satima otputovali u 20 kilometara udaljen Witow u susjednoj Poljskoj, gdje koncerta na otvorenoj pozornici, zbog obilne kiše, ipak nije bilo. Unatoč tomu, KUD je, zahvaljujući uspješnom predstavljanju, primio brojne pozive za gostovanja dogodine.

Danijel Geošić