ĐAKOVO – BOROVO  32:24 (13:11)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100.

ĐAKOVO: Tot, Ostajmer, Novoselović, Stipić, Jukić 1, Jozipović 1, Ćurić 7, Šimić 2, Bradarić 1, Goluža 7, Poplašen 5, Grabar 4, Klepo 2, Perković 1, Kostić, Jakšić 1, Jakobović. Trener: Domagoj Perlić.

BOROVO: Polchert, Vujčić, Vuković 1, Šamija, Vulić 1, Tuša 1, Ivan Radojević 2, Frnić 1, Burazin 1, Neven Radojević 5, Zatezalo 2, Šimatić 4, Žulj 1, Robert  Polchart, Parmačević 3, Barić, Naletilić 2. Trener: Vedran Uhlarik.

 

Mlada đakovačka momčad u subotu je, 18. kolovoza, pod vodstvom novoga trenera Domagoja Perlića, krenula u odigravanje pripremnih utakmica. Prva prepreka zove se Borovo, momčad koja je izborila pravo nastupa u Prvoj B hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever u kojoj se nalaze i Đakovčani.

Đakovčani su bolje otvorili utakmicu i poveli 5:2, ali su uporni Borovčani uspjeli uhvatiti rezultatski priključak i stalno biti na zaostatku od jednoga dva pogotka. Bilo je tu lijepih poteza, brzih kontri, ali i pogrešaka koje su sasvim razumljive za početak priprema. U prvom poluvremenu nekoliko odličnih obrana prikupio je golman Ostajemer koji je ulio dodatnu sigurnost svojim suigračima.

U nastavku susreta, Đakovčani su se odvojili na plus pet (21:16) i kada se činilo da će prelomiti utakmicu, Borovčani se vraćaju na 22:19.  Ipak, Đakovčani su kontrolirali utakmicu i u samoj završnici doli do najvećega vodstva od osam golova (32:24).

U đakovačkim redovima očekivano najbolji strijelac bio je Renato Ćurić sa sedam pogodaka koliko je dodao i Mario Goluža. Pet puta se u listu strijelaca upisao Luka Poplašen, a četiri je gola postigao Petar Grabar.

U borovskim redovima najbolji strijelac bio je Neven Radojević s pet Dominik Šimatić s četiri pogotka.

 

Izvor: Miro Šola