Đakovo je protekloga vikenda bilo centar odbojke na pijesku u Hrvatskoj. U organizaciji Odbojkaškog kluba Đakovo i Kluba odbojke na pijesku Đakovo 12 ženskih i 12 muških parova odmjeravalo je snage na terenima pokraj đakovačkih bazena.

Prenosimo izvještaj koji je na svojoj Facebook stranici napisao OK Đakovo:

Uz predstavnike iz naše države, ugostili smo i parove iz Austrije te Bosne i Hercegovine. Klubovi organizatori uložili su maksimalan napor u organizaciji ovako kvalitetnog turnira koji je tijekom cijeloga vikenda bio “pokriven” kamerama, a prijenos je bio osiguran putem YouTube kanala “Odbojkaški klub Đakovo”.

Subota je bila rezervirana za muškarce koji su od 14:00 sati razigravali prema sistemu dvostruke eliminacije nakon čega smo dobili polufinaliste. U prvoj polufinalnoj utakmici međimurski par Juras/Grošević bio je bolji od domaćih predstavnika Mačkovića i Takača rezultatom 2-1, dok su u drugom polufinalu Matoković i Bogdanović pobjedili Kepčiju i Hodžića 2-0. U borbi za treće mjesto domaćini Mačković i Takač uspjeli su savladati iskusne Kepčiju i Hodžića sa 2-1, a naslov pobjednika u finalnom dvoboju pripao je, bez previše iznenađenja, Bogdanoviću i Matokoviću koji su bili bolji od Jurasa i Groševića sa 2-0.

Dan kasnije, dame su izašle na pješčane terene u Đakovu. Također od 14:00 sati, počele su sa razigravanjem. Nakon četiri sata igre, prvi polufinalni ogled igran je između domaćeg para Barišić/Poljičak te zagrepčanki Čuček/Šilić. Domaće djevojke bile su bolje rezultatom 2-0. U drugom polufinalnom susretu bosansko-hercegovačke predstavnice Savić/Šarkanović bez previše muke savladale su osječki par Matusina/Rukovanjski sa 2-0. Treće mjesto je, nakon velike borbe, otišlo u Zagreb paru Čuček/Šilić (2-1) dok su nove prvakinje đakovačkog turnira domaće djevojke, Barišić i Poljičak koje su u finalu odličnom igrom savladale Savić i Šarkanović rezultatom 2-0.

Čestitke najboljima na odličnim igrama, ali i svim ostalim natjecateljima/cama na prikazanim borbama. Bio je ovo divan vikend na đakovačkom pijesku uz mnoštvo zainteresiranih gledatelja koji su tijekom ova dva dana imali priliku uživati u odbojkaškim okršajima. Unatoč pandemiji COVID-19 virusa, odbojkaški klubovi uspjeli su u naumu da osiguraju dvodnevni spektakl na đakovačkim bazenima. U iščekivanju idućeg turnira, još jednom se zahvaljujemo svima na sjajnim kritikama i podršci.

Igor Kretonić

Izvor: OK Đakovo