Na sjednici Gradskog vijeća koja se održala danas u jutarnjim satima, usvojen je Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem na području grada Đakova. Svi prigovori koji su doneseni na ovu temu, odbijeni su zbog nepotpunih očitovanja.

Gradonačelnik Marin Mandarić kazao je kako je ovaj Program na određeni način ‘probni balon’, te se usvaja kako bi se zadovoljili rokovi koje je postavilo resorno ministarstvo. Do prave objave natječaja Program će proći određene izmjene:  „Već sada znamo da po njemu neće ići natječaj, no moramo ga donijeti u roku. Stoga se i svi prigovori, iako većina ima smisla, odbijaju iz formalnih razloga, a uzet će se u obzir kada se bude usvajao, tako da kažem, ‘pravi program’“, rekao je gradonačelnik Mandarić.

Vijeće je usvojilo i prijedlog Odluke o donošenju III. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Đakova, prijedlog Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom Grada Đakova od 2018. do 2020. godine, provedbu Plana unapređenja zaštite od požara za područje Grada Đakova za 2018. godinu, te prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o nerazvrstanim cestama.

Svemu je prethodio aktualni sat, na kojem su vijećnici postavljali pitanja, ali i čestitali na uspješno provedenim projektima, poput onoga „Zaželi“, putem kojeg će biti zaposleno 65 žena, voditelj projekta i dva administratora. Jedno od pitanja bilo je i ono vezano uz neugodne mirise u prigradskom naselju Kuševac, na što je gradonačelnik odgovorio kako je ovih dana održan sastanak s predstavnicima dviju farmi, te da se ide u smjeru rješavanja problema. Postavljana su pitanja vezana uz aglomeraciju, micanje kioska Tiska s gradskog korza, postavljanju stupića na javne površine itd.

Izvor: Grad Đakovo