Gradsko vijeće Grada Đakova u utorak, 21. lipnja, u velikoj je dvorani đakovačkog DVD-a održalo svoju 7. sjednicu. Sjednica je započela aktualnim satom, nakon čega je usvojen zapisnik sa prethodne sjednice GV-a. Usvojen je prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Đakova za 2021. godinu. Usvojen je i prijedlog Zaključka o prihvaćanju izvješća o izvršenju i ostvarivanju Programa javnih potreba u sportu Grada Đakova za 2021. godinu. Također, među ostalim usvojeno je više zaključaka o izvješćima o realizaciji brojnih programa u djelatnosti kulture, tehničke kulture, predškolskog odgoja itd. Usvojen je Zaključak o prihvaćanju izvješća o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture u Gradu Đakovu za 2021. godinu, kao i program građenja za isto vrijeme te drugi. Prihvaćena su izvješća ustanova u kulturi za 2021. godinu kojima je Grad Đakovo osnivač. Među ostalim usvojen je prijedlog Odluke o provedbi projekta zamjene krovnih pokrova koji sadrže azbest i zbrinjavanje (odvoza) azbestnih ploča s lokacija na području Grada Đakova. Usvojen je prijedlog Odluke o službenoj odori i iskaznici komunalnih, prometnih i poljoprivrednih redara, te prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na Odluku o visini godišnje grobne naknade. Usvojen je Kodeks ponašanja članova Gradskog vijeća Grada Đakova. Usvojena je i Odluka o osnivanju Poduzetničke zone – industrijske zone Đakovo. Riječ je o već aktivnoj zoni, no njezinim proglašenjem Grad može pristupiti zasnivanju nove poduzetničke zone u vlasništvu Grada Đakova ukaže li se potreba. 

Tijekom aktualnog sata vijećnica Nina Pološki Jurjević postavila je pitanje o, kako je rekla, zazidanim vratima u uredima Gradske uprave. Odgovorio je zamjenik gradonačelnika Antun Galić koji je rekao da je riječ o uredu zgrade Gradske uprave koji on koristi. S obzirom na preustroj Gradske uprave, to je bilo potrebno učiniti, a, dodao je, ništa nije urušeno ni devastirano. Pozdravio je brigu, te rekao kako se o ovom pitanju očitovao Konzervatorskom uredu. Vrata su, kako je rekao, privremeno demontirana i adekvatno spremljena na tavanskom prostoru. Vijećnica Tina Blažević upozorila je na problem vožnje romobilima u pješačkoj zoni.

Vijećnik Marko Berberović rekao je kako su neki građani dobili račune za odvoz smeća znatno veće. Gradonačelnik Mandarić je pojasnio zakonske odredbe vezane uz popuste na samačka stanovništva i drugo. Pojasnio je i proceduru obračuna cijene za kućanstva, rekavši kako i sam prvotno nije shvatio način obračuna za višestambene zgrade. Rekao je kako je održan sastanak s predstavnicima Univerzala po tom pitanju. Vijećnica Ivana Francem govorila je o dnevnoj parkiranoj karti pozvavši na usklađenje s drugim gradovima.

Danko Kočiš zatražio je ispriku što nitko nije nazočio 15. obljetnici osnutka Udruge veterana 122. brigade HV-a. Gradonačelnik Marin Mandarić rekao je kako nije bio u Đakovu tog dana nego u Zagrebu. Rekao je i kako Grad ima dobru suradnju sa spomenutom udrugom.

Potpredsjednik GV-a Tihomir Mihalj upozorio je kako u gradskoj četvrti u kojoj on živi, a riječ je o Ulici A. Starčevića, nema igrališta za djecu te predložio da se u plan izgradnje navede i taj dio.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo