U sklopu 15. kola Treće HNL – Istok nogometaši HNK Đakovo Croatije gostovali su u Koprivnici kod istoimene momčadi.

Iako su u Koprivnicu otputovali puni samopouzdanja s ciljem osvajanja bodova za topliju zimu, na koncu su morali čestitati domaćinima koji su uvjerljivo slavili rezultatom 4:1.

Što se Đakovčana tiče, htijenje i agresivnost nisu izostali, ali presudile su individualne pogreške u završnici prvog poluvremena, preciznije, u 38. i 44. minuti kada preko Mihaljevića i Gregurine domaćini dolaze do visokih 2:0.

Ako je kod Crveno-plavih i postojala nekakva nada u rezultatski povratak, ugasio ju je Slavko Jagarinac pogotkom u 62. minuti, a samo pet minuta kasnije Ivan Azenić potvrđuje pobjedu Zelenih pogotkom za 4:0.

Iako to konačni rezultat ne sugerira, i Milardovićeva momčad imala je kvalitetnih razdoblja. Đakovčani su čak u četiri navrata pogađali vratnicu, ali ovoga puta ni božica Fortuna nije bila na njihovoj strani.

Ipak, u posljednjoj minuti susreta nogometaši HNK Đakovo Croatije postigli su pogodak preko Brune Damjanovića kojim su Đakovčani zaključili trećeligašku jesen.

Đakovački trećeligaš tako na zimsku stanku odlazi s 11. pozicije na ljestvici, ali prema prikazanoj igri veći dio jeseni, ostalo je poprilično prostora za napredak u proljetnom dijelu prvenstva.

 

Treća HNL – Istok, 15. kolo: NK Koprivnica – HNK Đakovo Croatia 4:1 (Mihaljević 38’, Gregurina 44’, Jagarinac 62’, Azenić 67’ / Damjanović 90’)

Izvor: HNK Đakovo Croatia