Uvodna konferencija za projekt „Svi ZAjedno 4“ koji se provodi u okviru Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.“ održana je danas u prostoru Kuće Reichsmann u Đakovu.

Projekt „Svi ZAjedno 4“ koji provodi Grad Đakovo je predstavio njegov voditelj Ivan Rendulić. Govoreći o projektu, on je istaknuo kako obuhvaća zapošljavanje 40 žena s područja Grada Đakova i prigradskih naselja kroz vremenski period od 25 mjeseci, a s ciljem pružanja usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za 240 osoba starije životne dobi i odraslih osoba s invaliditetom, te zapošljavanje tri člana projektnog tima.

Prisutnima se prigodno obratio gradonačelnik Marin Mandarić rekavši kako je projekt u cijelosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda plus u sklopu Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ i to u maksimalnom iznosu od 1.500.000,00 eura. Izrazio je zadovoljstvo s dosad provedenim fazama Programa, koje su od velike koristi bile i korisnicima i zaposlenicama. Pohvalio je i udruge s područja Grada Đakova koje provode projekte ove vrste.

Uvodnoj konferenciji nazočili su i predstavnici Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područnog ureda Đakovo, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostave Đakovo, Udruge Amadea i Udruge veterana 3. GBR „Kune“ Đakovo.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo