Danas je u Vezovskom šatoru održana uvodna konferencija povodom početka provedbe projekta Grada Đakova „Svi ZAjedno“. Projekt je to koji će zaposliti 65 žena koje će biti zadužene za pružanje pomoći starijima i nemoćnima na području Đakovštine. Projekt „Svi ZAjedno“, osim što ima svoju humanu notu, također će smanjiti nezaposlenost, dodatno usavršiti žene i omogućiti im bolji položaj i spremnost. Treba napomenuti kako je Grad Đakovo za ovaj projekt osigurao gotovo 10 milijuna kuna iz EU fondova.

Na današnjoj konferenciji uz gradonačelnika Marina Mandarića bio je prisutan i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić. Župan je čestitao Gradu Đakovu na ovom projektu i izrazio želju da i ostale jedinice lokalne samouprave krenu s provođenjem ovakvih projekata:

„Čestitam Đakovu na ovom velikom projektu i svima onima koji su sudjelovali u njemu. Svi ti projekti koji su nam na raspolaganju za financiranje od strane Europske unije nemaju alternative i moramo ih iskorištavati. Zato i jesmo članica EU, a ovaj i niz drugih projekata koji su u pripremi su odličan primjer mogućnosti realizacije u budućim financijskim perspektivama od strane EU. Moramo biti spremni koristiti ih jer kada se jedinici lokalne samouprave, u ovom slučaju gradu Đakovu, odobre sredstva u iznosu od 10 milijuna kuna – onda možete realizirati projekte za koje ranije niste imali mogućnost osigurati financijska sredstva.“

U sklopu konferencije gradonačelnik Mandarić i župan Anušić podijelili su bicikle svim budućim djelatnicama projekta „Svi ZAjedno“.

 

Autor: Igor Kretonić