Iako je zbog epidemioloških razloga izostala bušarska povorka, na đakovačkom Korzu u subotu 5. veljače su se mogli vidjeti brojni maskirani Đakovčani, od najmlađih do onih nešto starijih. Uz ponudu 25 izlagača koji su na toj žili kucavici i srcu grada nudili svoje proizvode, od rukotvorina do prehrambenih, posjetitelji su mogli uživati u zabavi koju su ponudili ulični zabavljači. Bio je to dio programa 28. pokladne manifestacije Đakovački bušari u okviru koje je na Korzu postavljena i izložba fotografija.

U Centru za kulturu Đakovi isti dan u 18:00 sati održana je predstava „Vrijeme za bajku“ Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka.

Konjanici Slavonije, Baranje i Srijema okupili su se dan kasnije u Širokom Polju gdje se u okviru Đakovačkih bušara održalo pokladno jahanje. Njih šezdesetak posjetilo je ukupno četiri postaje gdje su ih domaćini, kao i ostale goste, častili jelom i pićem. U pratnji su dakako bili i neizostavni tamburaši. U Široko Polje stigli su i gosti koji su pratili ovogodišnje pokladno jahanje, članovi Lumber kluba Opatija.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo