Gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić i njegov zamjenik Antun Galić jučer su ispred zgrade đakovačkog DVD-a uručili ključeve dvaju ovih dana nabavljenih vatrogasnih vozila predstavnicima DVD-a Selci Đakovački i Novi Perkovci. Potonjem DVD-u pripao je kamion vrijednosti 45 tisuća kuna, što je pokrio Grad Đakovo, dok je DVD-u iz Selaca Đakovačkih uručeno kombi-vozilo vrijednosti 72 tisuće kuna, od čega je Grad pokrio 51 tisuću kuna.

– Očekujem da će se i Županija uključiti s određenim iznosom kako bi uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju. Što se tiče ulaganja Grada u vatrogastvo, možemo i na praktičnom primjeru potvrditi što znači kad se povećaju sredstva u proračunu za takve stvari. Ovo su oprema i vozila nabavljeni kroz prvi krug prijava koje su išle javnim pozivom. Sva vatrogasna društva znaju kako nepotrošenih sredstava još ima, rekao je gradonačelnik Mandarić pozivajući društva da se prijave.

Zapovjednik DVD-a Đakovo Ivan Klemen rekao je da se obnovi voznog parka pristupilo na temelju odluke Vatrogasne zajednice. Zahvalio je Gradu za donaciju. – Vatrogasci iz Novih Perkovaca imali su staro i dotrajalo vozilo koje je odavno izgubilo svoju svrhu, a kombi će DVD-u Selci Đakovački znatno olakšati prijevoz ljudi, istaknuo je zapovjednik Klemen. Za nabavu vozila gradonačelniku Mandariću zahvalili su predsjednik DVD-a Selaca Đakovačkih Davor Brataljenović i zapovjednik DVD-a Novi Perkovci Filip Adrić.

Izvor: Grad Đakovo