Nogometaši Velebita završili su ovogodišnje prvenstvo na četvrtom mjestu s 13 bodova. Samo bod ih dijeli od drugoplasiranoga Zrinskoga iz Drenja. Očito da su ambicije Potnjanaca bile daleko veće što potvrđuje i odigrana pripremna utakmica protiv Lađanske, člana Treće županijske nogometne lige NS Našice.

Domaćini su bolje otvorili utakmicu i u prvih petnaest minuta stvorili su dvije odlične prilike, ali oba udarca završavaju tik pored vratnice. U 30. minuti Velebit je imao još jednu stopostotnu priliku, a do pogotka domaćini dolaze dvije minute kasnije. Solo akcijom Mario Djak Skeledžija prošao je dvojicu protivničkih igrača zatim i golmana te mirno upućuje loptu u praznu mreže. Prema prikazanoj igri, potpuno zasluženo vodstvo. Gosti su poravnali rezultat u 37. minuti nakon pogrješke domaće obrane. Potnjanci su se brzo oporavili od šoka i u 41. minuti postižu drugi pogodak. Lovro Divald izašao je sam pred protivničkoga golmana, nesebično je dodao loptu do Josipa Grgačevića koji pogađa praznu mrežu.

Na otvaranju drugoga dijela gostujući vratar spasio je autogol obranivši odbijenu loptu od vlastitoga braniča. Samo minutu kasnije gosti se nalaze u odličnoj prilici, ali golman Rukavina ponovo je bio na pravom mjestu. Najbolju priliku za poravnanje rezultata gosti su imali u 53. minuti kada domaći golman brani jedanaesterac. Gosti preuzimaju terensku inicijativu koja im se isplati u 70. minuti kada dolaze do izjednačenja. Nogometaši Lađanske u završnici utakmice došli su do pobjede. Iskoristili su kontranapad i postigli treći pogodak za konačnu pobjedu.

Velebit je nastupio u sljedećem sastavu: A. Rukavina, Širajčić, Šlegl, M. Bičanić, Pop, Agatić, Djak Skeledžija, Lucijak, Henc, Divald, Grgačević. (Još su igrali: I. Bičanić, Pinter, Bulut, Jendrišek, Pek, E. Rukavina, Pražak, Malkoč).

Autor: Miro Šola