Gradonačelnik Đakova, Marin Mandarić, u petak je u Maloj gradskoj vijećnici u nastupni posjet primio Nj. E. Ivu Krulevu, veleposlanicu Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj.

Na ovom značajnom susretu, u pratnji veleposlanice bio je Violin Markov, prvi tajnik i konzul Veleposlanstva Republike Bugarske, što je dodatno naglasilo važnost ovog posjeta. Sastanku je nazočio predsjednik Gradskog vijeća Grada Đakova Pavo Cindrić, te pročelnici Sanja Rogoz-Šola i Miroslav Klepo, zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Antunom Galićem i predsjednikom Kulturnog vijeća Robertom Francemom.

Tema sastanka bila je jačanje prijateljskih odnosa između Bugarske i Đakova te razmatranje potencijala za buduću suradnju na različitim područjima, uključujući kulturu, gospodarstvo i turizam. Ova diplomatska inicijativa pruža priliku za obogaćivanje i produbljivanje odnosa između gradova i otvaranje novih mogućnosti za zajednički prosperitet.

Gradonačelnik Marin Mandarić istaknuo je važnost ove posjete i izrazio želju za daljnjim razvojem suradnje između Đakova i Republike Bugarske. Sastanak je završen pozitivnim tonovima, a obje strane ostaju otvorene za buduće projekte i inicijative koje će ojačati veze između Bugarske i Hrvatske. Kao rezultat ovog susreta, očekuje se daljnji razvoj odnosa između dviju zemalja i gradova te razmjena iskustava i resursa koji će koristiti objema stranama.

Veleposlanica zajedno s predstavnicima Grada Đakova pratila je koncert svjetski poznatog zbora, Plovdivskih dječaka „Stefka Blagoeva“ iz Bugarske u katedrali Sv. Petra u Đakovu, a kojeg su zajednički organizirali Nacionalna zajednica Bugara u Republici Hrvatskoj i Đakovačko-osječka nadbiskupija.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo