Veleposlanik Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Nj. E. g. William Jean M. de Baets boravio je jučer (24. travnja 2024. godine) u nastupnom posjetu Osječko-baranjskoj županiji te se sastao sa zamjenikom župana Osječko-baranjske županije Josipom Miletićem i direktorom Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije Denisom Ćosićem.

Zamjenik župana Josip Miletić predstavio je potencijale Osječko-baranjske županije te mogućnosti zajedničke suradnje, naročito u gospodarstvu i kulturi. Istaknuo je kako se gospodarstvo u Osijeku snažno razvija zahvaljujući stranim ulagačima koji grade nove pogone, naročito u IT sektoru, ali i mogućnostima ulaganja u svih 7 gradova na području Županije koji imaju industrijske zone. Pozvao je belgijske gospodarstvenike u Gospodarski centar Osječko-baranjske županije koji tijekom godine organizira brojne sajmove i manifestacije te  može biti mjesto povezivanja gospodarstvenika.

Belgijski veleposlanik Nj. E. g. William Jean M. de Baets rekao je kako se nada da će gospodarstvenici iz Belgije, koji su inače tradicionalni orijentirani zapadnim i susjednim zemljama, prepoznati i Hrvatsku kao novo mjesto ulaganja i jačanja gospodarske suradnje dviju zemalja.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija