Veleposlanik Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Nicolaas Roger R. Buyck danas (22. rujna 2021. godine) službeno je posjetio Osječko-baranjsku županiju te se sastao sa županom Ivanom Anušićem.

Predstavljajući Osječko-baranjsku županiju župan Anušić je, između ostalog, govorio o pozitivnim kretanjima u gospodarstvu te uspješnoj realizaciji više kapitalnih projekata, poput Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, Gospodarskog centra, izgradnji škola, pripremama za izgradnju novog Kliničkog bolničkog centra i drugim važnim projekatima. Naglasio je značaj projekata koji se provode uz potporu Europske unije te mogućnosti suradnje Osječko-baranjske županije i Belgije u poljoprivredi, IT-u te turističkom sektoru koji dobiva sve veći zamah i u kontinentalnim dijelovima Hrvatske, osobito u Osječko-baranjskoj županiji koja ima iznimna prirodna bogatstva.

Kako su tvrtke sa sjedištem u Osječko-baranjskoj županiji u 2020. godini u vanjskotrgovinskom poslovanju s Belgijom ostvarile ukupnu robnu razmjenu u vrijednosti od 106 milijun kuna (14 milijuna eura), što je 9 % više nego u 2019. godini, župan je istaknuo otvorenost i spremnost na daljnje razvijanje i poboljšanje suradnje u svim sektorima, kao i mogućnosti za ulaganja.

Veleposlanik Nj. E. Nicolaas Roger R. Buyck u Osijeku boravi i povodom u nedjelju otvorene izložbe „Putovanje Belgijom kroz strip“. Izložba je postavljena u Kinu Urania u sklopu obilježavanja 100. godišnjice Francuskog instituta u Hrvatskoj, i to u suradnji Veleposlanstva Belgije u Republici Hrvatskoj i Francuske Alijanse Osijek, a obuhvaća nekoliko generacija autora stripova od Flandrije preko Bruxellesa do Valonije.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija