Iznimno velik odaziv predstavnika udruga koje djeluju na području Grada Đakova bio je na sinoć održanoj radionici u Kući Reichsman. Podsjetimo, Grad Đakovo je objavio Javne pozive za udruge i organizacije civilnog društva programski usmjerene na rad iz područja kulture i umjetnosti, sporta, tehničke kulture, zdravstva, socijalnih djelatnosti, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ostalih udruga građana, vatrogastva, gospodarstva, poljoprivrede i turizma te pripreme Europskih projekata.

Opći cilj javnog poziva je zadovoljenje dijela javnih potreba na području Grada Đakova u suradnji i u partnerstvu s đakovačkim udrugama i drugim organizacijama civilnog društva i to javnih potreba u područjima čiji su programi, projekti i aktivnosti od interesa za Grad Đakovo i kojima se zadovoljava određena specifična javna potreba.

Na radionici, gdje se okupilo 56 predstavnika udruga, govorili su zamjenik gradonačelnika Grada Đakova Antun Galić, pročelnik Ureda gradonačelnika Miroslav Klepo, viša savjetnica za udruge i sport Marija Vlajčić te savjetnica za udruge Martina Zorić. Cilj održavanja radionice bio je pojasniti predstavnicima udruga način na koji se mogu prijaviti na Javni poziv, popuniti obrasce, kako opravdati dodijeljena financijska sredstva te druge pojedinosti.

Treba spomenuti i da je cilj poziva podići razinu održivosti udruga koje djeluju na području Grada Đakova i svojim radom doprinose zadovoljavanju potreba lokalne zajednice i općeg dobra iz gore navedenih područja te osigurati učinkovito djelovanje udruga i povećati kvalitetu njihovog rada zbog ostvarenja što kvalitetnijih programa i projekata od interesa za građane Grada Đakova.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: grad Đakovo