Andreja Kedveša, viceprvaka svijeta u K1 disciplini do 71 kg primio je danas u Maloj vijećnici Grada Đakova gradonačelnik Marin Mandarić sa zamjenicima. Prijam je uslijedio nakon što je mladi Kedveš proteklog tjedna nastupio na 22. Seniorskom svjetskom prvenstvu u kickboxingu u Sarajevu na kojem su se okupili najbolji kickboksači iz 57 zemalja sa 6 kontinenata.

-K1 je najtvrđa disciplina kickbox, nastupio sam u kategoriji do 71 kg gdje je od svih kategorija bila najveća konkurencija. Imao sam pet mečeva, do finala sam pobjeđivao protivnike Francuske, Poljske, Rusije, Italije, da bi me u finalu tijesno pobijedio ukrajinski prvak Vitali Dubina. Nemam razloga za nezadovoljstvo, rekao je Kedveš u razgovoru s gradonačelnikom pojasnivši kako je imao dosta ozljeda prije odlaska na natjecanje u Sarajevo. U pratnji Andreja Kedveša bio je njegov trener, odnedavno i izbornik hrvatske reprezentacije za ringovne discipline Danijel Šimundić. On je istaknuo kako je na prvenstvu u Sarajevu nastupilo ukupno 22 hrvatskih natjecatelja u ringu u izuzetno snažnoj konkurenciji.

– Imamo povijesni uspjeh hrvatskog kickboxinga, ukupno smo zauzeli treće mjesto, rekao je Šimundić. Dodao je kako ih do kraja godine očekuje nekoliko manjih turnira, a stigla je ponuda turskog saveza za meč Hrvatska – Turska u Istanbulu u veljači iduće godine. Šimundić je rekao i kako su poslali službenu kandidaturu u Hrvatski kickboxing savez za organizaciju državnog prvenstva koje je prema kalendaru najavljeno za 7. ožujka iduće godine da se održi u Đakovu.

– Došlo bi nam oko 250 natjecatelja s 50 trenera i 50 pratećih osoba ne računajući publiku, rekao je Šimundić. Gradonačelnik Mandarić čestitao je Andreju Kedvešu na uspjehu koji je postigao, kao i svemu što je tome prethodilo. Čestitao je i Danijelu Šimundiću što je posto izbornik hrvatske reprezentacije rekavši kako to nije slučajno te da je to priznanje za njegov dugogodišnji rad. Uz Kedveša, u sastavu hrvatske reprezentacije u Sarajevu nastupila su i braća Petar i Luka Jaman.

Treba reći da je Andrej Kedveš diplomirao na Kineziološkom fakultetu na višoj trenerskoj, smjer kondicijska priprema nakon čega je upisao fizioterapiju na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu i trenutno je student druge godine. Što je najvažnije, rezultatom postignutim u Sarajevu Andrej Kedveš prema kategorizaciji sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora postaje vrhunski sportaš prve kategorije što je najviši rang. Mladi Kedveš stanovnik je đakovačkog prigradskog naselja Široko Polje pa je na prijamu kod gradonačelnika bio i zamjenik predsjednika tamošnjeg VMO-a Ignjac Somer.

Izvor: Grad Đakovo