Tijekom protekla 24 sata dvije prometne nesreće
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće gdje su u jednoj prometnoj nesreći četiri osobe lako tjelesno ozlijeđene, a u jednoj je nastala materijalna šteta.

Prometne nesreće su se dogodile ne području PPRP Osijeka i Belog Manastira.
 
Tijekom vikenda evidentirana 33 alkoholizirana vozača
U vremenu od 10. do 12. veljače na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 27 vozača osobnog automobila, 4 biciklista, 1 vozač električnog romobila i 1 vozač teretnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 256 prekršaja od kojih 129 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 34 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanja pod zabranom, 5 upravljanja neregistriranim vozilom, 2 odbijanja ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 71 ostali prekršaj.
 
Vozio bicikl s 2,07 promila
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 11. veljače u 13,34 sata u Đakovu, kada je nadzoru prometa zaustavljen 57-godišnji biciklist iz Đakova te mu je evidentirana koncentracija od 2,07 promila alkohola u krvi.
 
U prometnoj 4 osobe lako tjelesno ozlijeđene
U 11,45 sati u Osijeku, dogodila se prometna nesreća u kojoj su 4 osobe zadobile lake tjelesne ozljede. Dvadesetsedmogodišnjakinja iz Osijeka koja je upravljala osobnim automobilom prošla je na znak crvenog svjetla na semaforu kroz raskrižje i udarila u drugo vozilo. Vozačici je evidentirana koncentracija od 1,77 promila alkohola u krvi.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.830 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih bodova. 
 
Vozaču 4.640 eura kazne za prometne prekršaje
Istog dana u 19,55 sati u Piškorevcima, u nadzoru prometa zaustavljen je 39-godišnjak iz Oprisavaca, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 negativnih bodova. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,46 promila alkohola u krvi te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao.  

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 4.640 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna boda.
 
Pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa
U organizaciji mreže prometnih policija, Roadpol-a, u razdoblju od 13. do 19. veljače  2023. godine sukladno smjernicama ROADPOL-a na području cijele Policijske uprave osječko – baranjske, provest će se akcija usmjerena na pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa, odnosno tehničku ispravnost navedenih vozila, kao i vremena trajanja upravljanja istima.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo