Koordinator HNS-a za četvrtu izbornu jedinicu Ivan Vrdoljak izjavio je u nedjelju na press konferenciji u Osijeku kako će na parlamentarnim izborima HNS-a u toj jedinici okupiti Slavonski pokret, koji će uključivati sadašnje i bivše čelnike lokalne samouprave među kojima je bivši gradonačelnik Đakova Zoran Vinković.

Vrdoljak je najavio i da će njihova konačna izborna lista i raspored mjesta biti predana u ponedjeljak, a potvrdio je da će on biti nositelj liste. Kako je postavljeno na službenoj web stranici Hrvatske narodne stranke, Zoran Vinković treći je na listi u četvrtoj izbornoj jedinici, iza Ivana Vrdoljaka i gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića. Iz Đakova na listi se također nalazi vijećnica grada Đakova Ankica Mandić.

Na svoj osebujni stil Vinković je uz Škorine stihove rekao “Ja sam Hrvat, ja sam Slavonac i meni je vjera i ljubav domovina i meni sude i sudili su mi pa me opet nisu uspjeli slomiti. I ovo je poziv građanima da ne nasjedaju na takve priče”

Podsjećamo kako je Zoran Vinković obnašao dužnost saborskog zastupnika od 2008. do 2015. godine kao zastupnik SDP-a pa zatim HDSSB-a. Od svih saborskih zastupnika iz Đakova možemo zaključiti da je Vinković ostavio najprepoznatljiviji trag u Hrvatskom saboru kroz svoje humoristične nastupe gdje je kao oporba kritizirao tadašnje vlasti što mu je omogućilo veliku medijsku eksponiranost.

Hoćemo li Zorana Vinkovića ponovno gledati u Hrvatskom saboru, saznat ćemo nakon parlamentarnih izbora koji se održavaju 5. srpnja 2020. Do tada donosimo poznate nastupe Vinkovića kao saborskog zastupnika.

Izvor foto: Cropix / Autor: Davor Pongračić