Sunce, vjetar u leđa i nasmijana lica više od 200 mališana raspoloženih za “Trk za Zvrkom”, majice sa startnim brojem za svakoga sudionika i obavljeno razgibavanje. Čeka se samo zvuk zviždaljke i četvrta obiteljska mini utrka u organizaciji Dječjeg vrtića Zvrk može početi! Svega je nekoliko minuta bilo dovoljno većini malih natjecatelja za svladavanje rute u Strossmayerovom perivoju i uspješan povratak u ciljnu ravninu. Kako je, osim trčanja, dopušteno i brzo hodanje, i veseli je Zvrk (maskota Vrtića) prehodao dionicu i sretno stigao natrag. Pobjednici su sva djeca trkači, a ipak najbolji među pobjednicima Marko, Stjepan i Matija! Svi su sudionici u znak zahvalnosti za sudjelovanje dobili narančaste bočice za vodu.

– Osim što ćemo pomoći nekome kome je pomoć zaista potrebna, važno je da sa svojom djecom provodimo vrijeme u prirodi, na otvorenom i u tjelesnim aktivnostima. Nabacimo osmijeh, glavu naprijed i idemo trčati!, poručio je okupljenima gradonačelnik Marin Mandarić i čestitao Zvrkovcima na organizaciji utrke. Sve je pozdravila i ravnateljica Vrtića Ankica Müller. – Kao ustanovi koja odgaja i priprema djecu za život od malih nogu zadatak nam je aktivno se uključiti u život i rad lokalne zajednice. Pomaganjem osobama u potrebi razvijamo empatiju kod djece i potičemo ostale da se uključe u slične projekte, još je ranije kazala najavljujući utrku ravnateljica Müller.

Sudjelovao je i Dječji vrtić Sunčev sjaj – Nazaret, a utrku “Trkom za Zvrkom” pomogao je Grad Đakovo, koji je premijerno postavio i predstavio novi “napuhanac” za potrebe brojnih sportskih i zabavnih programa tijekom godine.

Danijel Geošić, foto: Igor Profusek