Šestu godinu zaredom održala se najpoznatija svjetska utrka Wings for Life World run. Hrvatski dio ove utrke trčao se već tradicionalno u Zadru, a ove godine u njoj je sudjelovalo više od 50 Đakovčana.

U 13:00 sati po hrvatskom vremenu globalna utrka Wings for Life World Run započinje na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta. Utrka je ovo koja nema ciljnu liniju pa ju zato može završiti baš svatko. Ciljna linija presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke.

Hrvatska utrka krenula je iz Zadra, grada domaćina utrke Wings for Life World Run, a ove godine u njoj je sudjelovalo čak 9000 trkača.

Veliki obol ovoj utrci dali su i Đakovčani. U Zadar su išli okupljeni ispred udruge Fit&Strong, a okupilo ih se više od 50. Neki ispred udruge, a neki i u privatnom aranžmanu. Prema riječima organizatora i jednog od sudionika Antonija Šutala, Đakovčani su ove godine poboljšali prošlogodišnji rezultat. Među trkačima iz Đakova u muškoj konkurenciji najbolji je bio Davor Blažević s pretrčana 44 kilometra te je zauzeo 10. mjesto u ukupnom poretku među 9000 trkača. U ženskoj konkurenciji najviše pretrčanih kilometara ostvarila je Marija Labak.

Stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je zakladi Wings for Life pa je glavni cilj utrke skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka. Možemo biti ponosni kako su u ovoj utrci s plemenitim ciljem sudjelovali i Đakovčani.

Igor Kretonić