Viškovci – Igralište Viškovci. Strijelci: 0:1 Kos (7.), 1:1 Sesar (18.), 2:1 Sesar (22.), 3:1 Horvat (43.), 3:2 Stjević.

NK RADNIČKI: D. Drenjančević, Bašić, Kovač, D. Mijakić, M. Mijakić, L. Drenjančević, Lagator, Sesar, Horvat, Gusić. (Još su igrali: I.Horvat, Mrković, Bikić, Ereš, Sabadi).

NK VUČEVCI: Ostajmer, Toni Zorica, Miloš, Kos, Topalović, Dančo, Verhas, Pervan, Pilipović, Ante Topalović, Mitrović. (Još su igrali: Stjević, Sušić, Blažeković, Albert).

Subota, 30. svibnja bit će svakako upisan u hrvatsku povijest jer se taj datum ponovo slavi kao Dan državnosti Republike Hrvatske, dan kada je uspostavljen prvi višestranački Sabor. Ali, ovaj dan bit će upisan i u povijest đakovštinskoga sporta jer je nakon gotovo tri mjeseca nastavljena nogometna sezona. Naime, nogometaši Radničkoga, član Druge županijske nogometne lige i Vučevaca (Liga NS Đakovo) u Viškovcima su odigrali prvu prijateljsku utakmicu na području Đakovštine nakon pandemije korona virusa.

Po lijepom, pomalo vjetrovitom vremenu, utakmica je odigran au pravom prijateljskom tonu i u solidnom ritmu s obzirom da niti jedni niti drugi nisu trenirali od prekida prvenstva.

Utakmicu su bolje otvorili Vučevčani koji su već u sedmoj minuti došli u vodstvo. Gostujuća akcija krenula je sredinom terena, nakon nekoliko kratkih dodavanja lopta je došla na desnu stranu do Ivana Kosa koji lob udarcem iskosa pogađa suprotni kut Drenjančevićeve mreže. Nekoliko minuta kasnije gosti su mogli podebljati svoje vodstvo jer je, nakon dodavanja Ivana Topalovića sam pred golmana izašao Pervan čiji udarac s destak metara brani golman Drenjančević.

Nakon toga, bude se Viškovčani koji su za samo pet minuta napravili preokret. U 18. minuti Zorić se izborio za loptu u gostujućem kaznenom prostoru, ubacio je u peterac gdje je Sesar s dva metra ubacuje u praznu mrežu. Najbolji igrač prvoga dijela Sesar ponovo je bio glavni akter za drugi viškovački gol. Lukavo je, u 22. minuti, iskoristio kratko dodavanje protivničkoga igrača, presjekao loptu i lob udarcem prebacio gostujućega golmana. Domaćini su mogli u 30. minuti podebljati svoje vodstvo, ali udarac Horvata iskosa s desne strane prohujao je tik pored vratnice. Vučevčani su uzvratili u 36. minuti kada Sušić točnom loptom pronalazi Ivana Topalovića koji puca ravno u golmana. Samo dvije minute kasnije ponovo prijetnja pred domaćim golom. Toni Pilipović s ruba kaznenoga prostora puca, ali golman Drenjančević ponovo siguran. I kada se činilo da će obje momčadi na zasluženi odmor, pao je i treći pogodak. Horvat je iskosa s desne strane primio dubinsku loptu, s ruba kaznenoga prostora precizno pogađa suprotni kut gostujuće mreže.

U nastavku utakmice ritam je pao što je bilo i za očekivati s obzirom da je ovo prva utakmica nakon tri mjeseca neigranja i netreniranja. U takvim odnosima snaga Vučevčani su uspjeli smanjiti rezultat na 2:3. Strijelac drugoga pogotka „žutih“ bio je Antonio Stjević.

Autor: Miro Šola