U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, a dogodile su se na području Osijeka.
 
UPRAVLJAO AUTOMOBILOM BEZ VOZAČKE I S 1,95 PROMILA
Jedan vozač osobnog automobila i jedan vozač električnog romobila jučer su vozili pod utjecajem alkohola.
 
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,15 sati u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 23-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine prije stjecanja prava na upravljanje. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,95 promila alkohola krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih bodova.
 
U 17,50 sati u Osijeku, u ulici Josipa Reihla Kira, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a 38-godišnjem vozaču iz Osijeka, evidentirana je koncentracija od 1,01 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna boda.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo