Tijekom protekla 24 sata dvije prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće, gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozlijede, a dvije su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Prometne nesreće su se dogodile na području PPRP Osijeka i Belog Manastira.

Upravljao automobilom s 2,54 promila

U vremenu od 27. do 29. siječnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 18 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikala koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je dana 27. siječnja u 10 sati u Dardi, kada je nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 57-godišnjak iz Osijeka. Vozaču je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 2,54 promila.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.
 
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 200 prekršaj od kojih 106 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 24 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dva upravljanja pod zabranom, dva upravljanja neregistriranim vozilom, tri odbijanja ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 53 ostalih prekršaja.
 
U petak, 27. siječnja u 18,30 sati u Zmajevcu, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila s kojim je upravljao 20-godišnjak iz Zmajevca. Vozač se odbio alkotestirati te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
U subotu, 28. siječnja u 22,55 sati u Koritni, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 26-godišnjak iz Koritne. Vozaču je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 1,88 promila te se vozač odbio podvrgnuti izuzimanju krvi i urina poradi utvrđivanja prisutnosti droga u organizmu, nakon čega je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 60 dana i 12 negativnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo