Jučer, 8. ožujka, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentiran je 1 vozač osobnog automobila koji je upravljao pod utjecajem alkohola.

U 20,15 sati, u Vukojevcima, dogodila se prometna nesreća. Vozač osobnog automobila, 62-godišnji hrvatski državljanina iz Satnice Đakovačke je uslijed neprilagođene brzine kretanja udario u osobni automobil koji se kretao ispred njega. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,65 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 11,46 sati, na državnoj cesti broj 7 (Darda – Osijek), zaustavljen je 45-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Vozač je upravljao osobnim automobilom, marke Škoda Fabia i kretao se brzinom od 157 km na sat, van naselja, gdje je brzina ograničena na 90 km na sat. Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5 000 kuna te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec te 3 negativna prekršajna boda.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost

Foto: ilustracija