U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena, a u ostalih šest prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta.

Pet prometnih nesreća dogodilo se na području PPRP te po jedna na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca.
 
U NADZORU PROMETA ZATEČENO ŠEST ALKOHOLIZIRANIH VOZAČA

Na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa jučer je evidentirano šest vozača (četiri osobnog automobila i dva bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola te se jedan vozač teretnog automobila odbio podvrgnuti izuzimanju krvi i urina zbog utvrđivanja prisutnosti droge u organizmu.
 
UPRAVLJAO BICIKLOM S 2,40 PROMILA

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 11,55 sati u Valpovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 54-godišnjak iz Valpova koji je upravljao biciklom.

Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2,40 promila alkohola u krvi.
 
ODBIO ALKOTESTIRANJE

Jučer u 00,25 sati u Našicama, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 22-godišnjak iz Martina te se isti odbio podvrgnuti izuzimanju krvi i urina zbog utvrđivanja prisutnosti droga u organizmu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.
 
UPRAVLJAO AUTOMOBILOM S 1,96 PROMILA

Istoga dana u 1,30 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 23-godišnjak iz Strizivojne.

Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,96 promila alkohola u krvi, zbog čega je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.
 
UPRAVLJAO AUTOM BEZ POLOŽENOG VOZAČKOG ISPITA

U nadzoru prometa u 22,45 sati u Našicama, zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 27-godišnjak iz Markovca Našičkog bez položenog vozačkog ispita te mu je evidentirana prisutnost od 1,29 promila alkohola u krvi. Prekršitelj je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 4.640 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo