U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede dok je u preostalih pet prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i PP Beli Manastir te po jedna na području PP Belišće i PP Našice.

U nadzoru prometa zatečeno devet alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko-baranjske jučer je u nadzoru prometa evidentirano devet vozača (sedam osobnih automobila i dva vozača bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 3,18 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 15,50 sati u Đakovu, kada je nadzoru prometa zatečen 56-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 3,18 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo