U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane  su 3 prometne nesreće, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka, Našica i Đakova je evidentirana po jedna prometna nesreća.

Jučer, 23. veljače, na području PU osječko-baranjske evidentirano je 6 vozača od kojih 5 osobnog automobila i 1 bicikla koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 22,10 sati, u Osijeku, kada je u nadzoru prometu zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 66-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,57 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 11,15 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,94 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaji predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo