Na našu adresu stiglo je priopćenje IPA (International Police Association) Regionalni klub Osječko-baranjske županije vezano uz motocikliste na cestama. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Dolaskom ljetnog perioda i lijepog vremena povećava se i broj motociklista na cestama te Vas ovim putem MOLIMO, kako smo i sami sudionici u prometu za pojačani oprez.

Svake godine početkom proljeća i ljeta kao članovi IPA Regionalni klub Osječko-baranjske i  vozači motocikala upozoravamo motoriste ali i druge vozače i sudionike u prometu, da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirano njihovo ponašanje u prometu, a sve u cilju naše i njihove sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika.

Najviše nesreća događa se početkom sezone jer su vozači automobila i drugih vozila zaboravili na Nas motoriste koji nismo zanemarivi u prometu. Ista stvar je i s početkom turističke sezone kad je pojačan promet na cestama te svi žele što prije stići do svog odredišta. 

Također bismo htjeli upozoriti vozače mopeda i motocikala da prije vožnje provjere tehničku ispravnost motora, da koriste registrirani motor ili moped,  a za vrijeme vožnje obavezno koriste zaštitne kacige i opremu, da poštuju prometne znakove, posebice one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja, prednost prolaska na raskrižjima i zabranu pretjecanja vozila.

Dok vozače ostalih motornih vozila MOLIMO za strpljenje i razumijevanje, prije svake odluke razmislite dva puta, koristite pokazivače smjera, provjerite „mrtvi kut“ prije prestrojavanja i pazite na „slabije“ sudionike u prometu. Ukratko, pridržavajte se prometnih pravila i propisa.

Stoga članovi IPA Regionalni klub Osječko baranjske, još jednom MOLE sve sudionike u prometu za oprez.

Izvor: IPA
Foto: ilustracija/Flickr