U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u ostalih osam prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

Šest prometnih nesreća dogodilo se na području PPRP Osijek, dvije na području PP Beli Manastir te po jedna na području PP Đakovo i PP Belišće.

Zabilježene dvije prometne nesreće u kojima su sudionici bili pod utjecajem alkohola

U prometnoj nesreći s lakše ozlijeđenom osobom, koja se dogodila na području PPRP Osijek, sudjelovao je 45-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom s 2,07 promila alkohola u krvi.

U prometnoj nesreći s materijalnom štetom, koja se dogodila na području PP Đakovo, sudjelovala je 34-godišnjakinja kojoj je utvrđeno upravljanje osobnim automobilom s 1,84 promila alkohola u krvi.

Oba su vozača prijavljena za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Na cestama zatečena tri alkoholizirana vozača

Osim navedenoga, jučer su na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana tri vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 2,06 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 2,30 sati u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zatečen 32-godišnjak iz Selaca Đakovačkih, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 bodova te mu je utvrđena prisutnost od 2,06 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo