U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 7 prometnih nesreća, gdje je u 2 prometne nesreće 1 osoba lako tjelesno ozlijeđena, a 1 osoba teško tjelesno ozlijeđena. Preostalih 5 prometnih nesreća su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Na području Đakova dogodilo se tri prometne nesreće, na području Osijeka dvije, a na području Belog Manastira i Belišća po jedna prometna nesreća.

Jučer, 20. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 6 vozača ( 5 osobnog automobila i 1 biciklist) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 21,40 sati, u Našicama, kada je nadzoru prometa zaustavljen biciklist 55-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina. Alkotestiranjem mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,88 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

U 16,15 sati, na autocesti A5 kod odmorišta Beketinci, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 21-godišnji hrvatski državljanin iz Zagreba, koji je upravljao automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, te se odbio podvrći ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Vozač za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas,  kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 41 300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Dana, 22. listopada 2021. godine, u vremenu od 16 do 22 sata, na području cijele Policijske uprave osječko-baranjske provesti će se pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja vozača bicikla.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: PU osječko-baranjska