U vremenu od 16. do 18. rujna na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentiran je 31 vozač osobnog automobila, dva vozača bicikala i  dva vozača električnih romobila koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 136 prekršaja od kojih 32 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 30 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedno upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, tri upravljanja pod zabranom, pet upravljanja neregistriranim vozilom, jedno odbijanja ispitivanja na prisutnost alkohola u krvi vozača i 54 ostalih prekršaja.
 
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 16. rujna u 22,00 sata, u Donjem Miholjcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 36-godišnjak iz Donjeg Miholjca. Evidentirana mu je koncentracija od 1,97 promila alkohola u krvi.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.
 
Također, 16. rujna oko 13 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 37-godišnjak iz Đakova. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12  bodova te mu je utvrđena prisutnost droga u organizmu. Privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju te je uhićen.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo