U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće, gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, dok su u ostale dvije prometne nesreće nastala materijalna šteta.

Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijeka i jedna na području Belišća.

Na području PU osječko-baranjske jučer u nadzoru prometa zatečena su dva vozača (jedan vozač osobnog automobila i  jedan vozač bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 22,25 sati na đakovačkoj obilaznici, kada je u nadzoru prometa zatečen 33-godišnjak iz Slatinika Drenjskog, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 1,38 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 4.640 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo