U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća, od kojih je u četiri teško ozlijeđeno dvije osobe, a tri osobe su lako ozlijeđene. U dvije prometne nesreće nastupila je materijalna šteta.  

Na području Osijeka evidentirane su tri prometne nesreće, a na području Belog Manastira, Donjeg Miholjca i Đakova po jedna.

 Jučer, 23. svibnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena četiri alkoholizirana vozača od kojih je jedan vozač bicikla i tri vozača osobnog automobila.

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je oko 21,40 sati, u Donjem Miholjcu, kada je u prometu zaustavljen biciklist, 47-godišnjak kojem je izmjereno 2,50 promila alkohola u krvi.

 Jučer, 23. svibnja, oko 18,45 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 22-godišnjak iz Velike Kopanice.

Vozač je upravljao osobnima automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta rješenjem Ministarstva unutarnjih poslova zbog prikupljenih negativnih bodova i upravljanja vozilima pod zabranom.

Temeljem članka 229.  Zakona o sigurnosti prometa na cestama istome je oduzeto vozilo kojim je upravljao.

S obzirom na to da se radi o specijalnom recidivisti vozač je uhićen i protiv njega slijedi Optužni prijedlog Općinskom sudu u Đakovu.

Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna do 20 000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo