Napeti dvoboji i atraktivni potezi obilježili su turnir prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku koji se proteklog vikenda održao u Đakovu. Na drugom turniru prvenstva natjecalo se ukupno 18 ekipa u muškoj i 18 u ženskoj konkurenciji što je rekord otkako se igra prvenstvo Hrvatske u ovom sportu. Izvrsna đakovačka publika bodrila je svoje miljenike i uživala u napetim finalnim dvobojima posljednjeg dana. Turnir se održao u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza te u suorganizaciji Grada Đakova.

Pobjedu u ženskoj konkurenciji odnijele su Sara Radanović i Valentina Vrbanc koje su s 2:0 (21:15, 21:17) bile bolje od Nataše Savović i Nine Škarić. Sara i Valentina aktualne su prvakinje, a Sari je ovo nakon Pašmana druga pobjeda u ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske.

”Taktička pripremljenost je najviše pridonijela pobjedi. Jučer smo igrale s njima, izgubile 2:1 u setovima i malo smo dogovorile neku drugačiju taktiku. One su dosta kvalitetna ekipa, iskusne, igraju u Srbiji njihov nacionalni tour. Baš zato što smo izgubile jučer, danas smo se bolje pripremile dok su nas one, baš zbog te pobjede, danas podcijenile i ušle malo opuštenije.”– izjavila je Sara dok je Valentina dodala: ”Publika i atmosfera u Đakovu su izvrsni, odlično su reagirali i bili su nam velika podrška. Drago mi je da se naš sport na ovaj način promovira jer je odbojka na pijesku zaista krasan sport za sve. Sara i ja zajedno ćemo se natjecati i u Opatiji. To je naš najjači turnir, dupli bodovi i dupla nagrada znače da nas očekuju jako dobri protivnici, a atmosfera je uvijek fantastična. Pokušat ćemo to odigrati na razini, a očekivanja su velika!”

U muškoj konkurenciji nije bilo lako predvidjeti pobjednika. Bili su tu i aktualni prvak Filip Silić te hrvatski reprezentativci u dvoranskoj odbojci Tsimafei Zhukouski, Ivan Raič, Petar Đirlić i Ivan Zeljković. Pobjedu su ipak odnijeli Damjan Pusonjić i Vukašin Rajković iz Srbije koji su rezultatom 2:0 (21:17, 21:12) bili bolji od Jurice Skorina i Hrvoja Zelenike.

”Iskreno, jako smo zadovoljni prelijepom organizacijom ovdje i mislim da je ovo najljepši turnir na kojem smo bili. Svaka čast domaćinima i organizatorima, i hvala đakovačkoj publici. Čestitao bih svim igračima i sudionicima ovo je bio jak turnir i bilo je potrebno igrati dosta jako da bi se osvojilo.” – izjavio je nakon utakmice Vukašin Rajković te dodao: ‘‘Nadam se da ćemo ići i na turnir u Opatiji, znamo da je riječ o jakom turniru i voljeli bismo se i tamo pokazati!”

Nakon Đakova prvenstvo se nastavlja na Mastersu u Opatiji od 8. do 11. kolovoza, a nakon toga slijede Đurđevac (23.-25. kolovoza) te finale u Zagrebu (6.-8. rujna). Partneri prvenstva su HEP (službeni pokrovitelj), Podravka, Hrvatski telekom, JANAF, Maistra, Autowill, Hrvatska Lutrija i Jana.