Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta raspisalo je pozive za dostavu projektnih prijedloga pod nazivom “WWW vaučeri za MSP-ove”. Ako želite bespovratna sredstva, koja se dodjeljuju prema redoslijedu zaprimanja prijava, važno je što prije pripremiti i poslati projekt.

Tko se sve može prijaviti?

Pozivi su namijenjeni mikro, malim i srednjim poduzetnicima koji žele poboljšati svoje poslovanje koristeći prednosti interneta. Svi poduzetnici koji žele izraditi ili unaprijediti svoje poslovne web stranice ili žele proširiti svoje poslovanje putem web trgovine ovo je prilika za prijavu na natječaj.

Od 15.000 Kn do 100.000 Kn nepovratnih sredstava za izradu web stranice ili web trgovine. Najniži iznos potpore, odnosno najniža vrijednost vaučera koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 15.000,00 kuna, a najviša vrijednost vaučera je 100.000,00 kuna.

Prihvatljivi troškovi za prijavu na javni Poziv su:

  • izrada web stranice
  • unaprjeđenje web stranice
  • izrada ili unaprjeđenje web shopa

Maksimalni intenzitet potpore ovisi o jedinici regionalne samouprave u kojoj se tvrtka nalazi, a može iznositi od 70% do maksimalnih 85% prihvatljivih troškova.

 

Obvezna kategorija uključuje:

  • Izrada poslovnih web stranica
  • Unapređenje poslovnih web stranica uključujući prilagodbu za mobilne telefone i tablete
  • Izrada i/ili unapređenje web shopa s implementacijom online metode plaćanja

Projektni prijedlog mora sadržavati jedan ili više obveznih prihvatljivih troškova.

 

Dodatna kategorija uključuje:

  • Usluge optimizacije domena (preglednost i upotrebljivost weba, internetska komunikacija, analiza konkurentnosti i pozicioniranja virtualnog tržišta, profila kupaca i trendova pretraživanja, web analitika)
  • Izrada aplikacija i rješenja za mobilnu trgovinu (mobilni bonovi, kuponi i kartice lojalnosti)
  • Trošak najma domene, server i/ili cloud usluga za potrebe provedbe aktivnosti do godine dana od dana isporuke usluge.

Uz barem jedan obvezni prihvatljivi trošak, projektni prijedlog može sadržavati jedan ili više s njim povezanih prihvatljivih troškova.

Prijaviti se možete online putem sustava eFondovi od 13.08.2018. od 11 sati do 29.06.2020. godine ili do iskorištenja sredstava namijenjenih za WWW vaučere. Ukupan iznos raspoloživih sredstava EU fondova za ovu namjenu je 15.200.000,00 kuna.

Prijavite se ovdje.