U ponedjeljak 6. ožujka u okviru Tjedna VirtuOsa, Srednja strukovna škola Antuna Horvata proslavit će Dan škole i svoj 136. rođendan. Škola je osnovana 23. siječnja 1887., a danas broji oko 600 učenika u 34 odjela koji se školuju za 21 zanimanje u trogodišnjem i četverogodišnjem trajanju.

Tom prigodom otvorit će se praktikumi koje škola oprema u sklopu Regionalnog centra kompetentnosti VirtuOs, projekta u kojemu su škola-partner Ugostiteljsko-turističkoj školi iz Osijeka.

Vrijednost opreme koja se upravo postavlja u Đakovu, u zgradi radionica i Gradskoj nastavnoj sportskoj dvorani te u Trnavi iznosi oko 500.000 eura, a opremit će se praktikumi za Kuharstvo, Mesarstvo i Pekarstvo-Slastičarstvo u Đakovu te Vinski laboratorij, Vinski podrum i Kuhinja na školskom dobru u Trnavi.

Prigodom obilježavanja Dana škole otvorit će se praktikumi u Đakovu, a objekt u Trnavi drugom prigodom nakon što se uredi dvorište i parkiralište objekta, za što su osigurana sredstva u Proračunu Osječko-baranjske županije.

Program obilježavanja Dana škole započinje u samoj školi u 9:00 sati, a zatim se seli u Centar za kulturu, gdje će se u 13:00 sati održati svečana akademija.

Igor Kretonić
Izvor|Foto: Srednja strukovna škola Antuna Horvata