Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5. kolovoza bit će obilježen i u Đakovu, koje je u vrijeme Domovinskog rata, obrane i stvaranja samostalne Hrvatske u prvoj polovici 90-ih imalo važnu ulogu, kao i njegova 122. brigada, dokazana na istočno-slavonskoj bojišnici i drugim kriznim žarištima.

Program počinje molitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća predstavnika Grada, Oružanih snaga, policije i braniteljskih udruga kod spomenika poginulim braniteljima na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca u petak u 9 sati, a nastavlja se u subotu i nedjelju Memorijalnim turnirom Juroš – Grbeša na nogometnom igralištu Lipa u Kuševcu od 17.30.

Na sam će praznik u katedrali svetog Petra u 18.30 biti služena misa za mir i domovinu, dok po njezinom završetku u dvorištu Doma Hrvatske vojske u organizaciji Koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Đakovo počinje koncert Oluja. Nastupit će MVS Bećarine KUD-a Tena i poznato lice tamburaške estradne scene – Cecilija Rudić. Ulaz je besplatan.

Program je obilježavanja uklopljen u Đakovačko ljeto.