U vrtićkoj zgradi u Botićevoj ulici u tijeku su radovi na proširenju prostora kuhinje i opremanju s potpuno novom opremom. Proširena i moderno opremljena kuhinja bit će usklađena s potrebama Dječjeg vrtića Đakovo i preduvjet je širenja vrtića. Dosadašnji kapacitet kuhinje bio je u potpunosti iskorišten. Uz navedene radove, potpuno je obnovljeno cijelo prizemlje zgrade u Botićevoj, a radovi koji su u tijeku privode se kraju.

Kako ističe ravnateljica Vrtića Ambra Kordić, vrtić u Botićevoj zbog izvođenja radova nije prestajao s radom, a izvođači radova pazili su da ne ometaju djecu u njihovim aktivnostima i odmoru.

Kapacitet kuhinje bit će dostatan za sve vrtićke kuće Dječjeg vrtića Đakovo koje trenutno djeluju, ali i one koji su u izgradnji i koje se planiraju graditi.

Odobrenih 350 tisuća kuna je iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice. Treba spomenuti i da je Grad Đakovo prošle godine povukao 500 tisuća kuna za adaptaciju kuhinje u Dječjem vrtiću Đakovo kroz sufinanciranje projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta, a koje je provodio Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo