– Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja u zadnjih je godinu dana uložilo u projekte u Osječko-baranjskoj županiji preko 275 milijuna kuna, izjavio je ministar Predrag Štromar, na početku radnog posjeta Osječko-baranjskoj županiji, gdje je u prostoru Općine Satnica Đakovačka, uz prisustvo zamjenika osječko-baranjskog župana Gorana Ivanovića i gradonačelnika Đakova Marina Mandarića, gradonačelnicima i načelnicima s područja naše županije dodijelio odluke o bespovratnom sufinanciranju projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnoga gospodarstva te ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini.

Ukupna vrijednost sufinanciranih projekata iznosi više od 3,5 milijuna kuna, a riječ je o projektima održavanja nerazvrstanih cesta, javnih površina, ali i groblja te projektima javne rasvjete, koji su od izrazite važnosti za stanovništvo na tim područjima. Gradu Đakovu dodijeljena je odluka o sufinanciranju projekta sanacije odlagališta komunalnog otpada Vitika u iznosu od 126.000 kuna.

Odluke o sufinanciranju preuzeli su i predstavnici gradova Beli Manastir i Našice te općina Bizovac, Donja Motičina, Ernestinovo, Feričanci, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Punitovci, Satnica Đakovačka, Strizivojna, Šodolovci te Vladislavci.

Izvor: Grad Đakovo