Iz Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Đakovo obavještavaju učenike i roditelje da učenici nakon ulaska u školu trebaju promijeniti obuću.

Sukladno Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. te Modelu za provedbu nastave, učenici nakon ulaska u zgradu i dezinficiranja potplata trebaju promijeniti obuću, tj. sa sobom trebaju ponijeti papuče.

Budući da škola već godinama nema garderobu, mjesto za na kojem će se učenici preobući pokazat će učitelji. Dakle, nakon ulaska u ustanovu učenici odlaze do prostora predviđenog za presvlačenje, ostavljaju obuću u kojoj su došli u školu i obuvaju papuče (s obzirom na to da u školi nema garderobe, učenik bi trebao držati obuću u kojoj je došao u zatvorenoj plastičnoj vrećici). Ako kojim slučajem učenik zaboravi papuče, osigurat će i određen broj jednokratnih navlaka, no ovo ne bi trebalo postati pravilo.

Napominju i to da škola za učenike 1., 3., 5. i 7. razreda počinje 7. 9. 2020. prijepodne, a za učenike 2., 4., 6. i 8. razreda istoga dana poslijepodne.

Detaljnije informacije o tome u koje će vrijeme koji razred ući u školu i na koji ulaz objavit će sutra tijekom dana uz napomenu da će otvoriti većinu ulaza u školu (dva u malu zgradu i tri u veliku).

Izvor: Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Đakovo