U vremenu od 1. do 3. srpnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici su evidentirali 16 vozača osobnih automobila i 2 vozača bicikla koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Osim alkohola evidentirano je još 200 prekršaja od kojih je bilo 95 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 30 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 59 ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je 1. srpnja oko 20,30 sati na državnoj cesti broj 517 (Metlinci), gdje su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnjak iz Bizovca.
Evidentirana mu je koncentracija od 2,93 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

U petak, oko 15,15 sati u Osijeku dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom.
Vozač osobnog automobila, 60-godišnjak iz Tenja, nije držao potreban razmak tijekom vožnje te je udario u vozilo koje se kretalo ispred njega.
Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 1,61 promila alkohola u krvi.
Vozač je unazad jedne godine tri puta zaustavljen u prometu da upravlja biciklom pod utjecajem alkohola te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjene prekršaje predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21.300,00 kuna ili kazna  zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

U subotu oko 22,50 sati u Petrijevcima u nadzoru prometa policajci su zaustavili 66-godišnjeg biciklistu iz Samatovaca.
Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 2,44 promila alkohola u krvi.

Jučer oko 04,15 sati u Đakovu, u nadzoru prometa policajci su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnjak iz Sikirevaca.
Evidentirana mu je koncentracija od  0,94 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju do šest mjeseci i tri negativna prekršajna boda.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo