U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 3 prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Na području Đakova dogodile su se dvije prometne nesreće, a na području Osijeka jedna prometna nesreća.

U razdoblju od 1. do 3. listopada, na području Policijske uprave osječko baranjske, u prometu je zaustavljeno 30 vozača (23 vozača osobnog automobila i 7 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.   

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je 2. listopada, u 9,40 sati, u Zoljanu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 65-godišnji hrvatski državljanin iz Gradca Našičkog koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom, za vrijeme dok mu je istekla vozačka dozvola i kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Vozaču automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 3,05 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23 200 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.  

U petak, 1. listopada, u 20,00 sati, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač bicikla 64-godišnji hrvatski državljanin iz Bračevaca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,27 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

U subotu, 2. listopada , u 4,40 sati, u Popovcu, kod križanja sa Ilirskom ulicom dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač 33-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira, koji je upravljao osobnim automobilom i uslijed nekretanja sredinom prometne trake sletio s kolnika, utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,10 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.  

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 247 prekršaja od čega 115 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 21 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 15 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 4 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 88 ostali prekršaji.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: ilustracija/Pixabay