Iz tjedan u tjedan svjedočimo sjajnim rezultatima mlađih kategorija Teniskog kluba Đakovo, koji su posljedica izvrsnog rada s mladima, ali i konstantnog rada na poboljšanju uvjeta u samom klubu.

Teniski klub Đakovo već sada ima uvjete na kojima mu mogu pozavidjeti brojni sportski klubovi, a sada su odlučili otići i korak dalje te su već započeli radove na asfaltnim terenima 11 i 12. Nešto više o samim radovima reli su nam tajnik kluba Matej Lazarević i predsjednik kluba Mišo Mesić.

Tereni 11 i 12 su najmlađi tereni u teniskom klubu. Napravljeni su na asfaltu što naravno nije karakteristično za tenisku podlogu. Igranje na tim terenima do sada nije zahtijevalo rezervaciju niti plaćanje, a glavna motivacija i ideja za izgradnju tih terena bila je da se novi igrači okušaju u tenisu u slučaju da nisu sigurni žele li započeti s pravom rekreativnom igrom, što se pokazalo odličnim potezom. Tereni su također korišteni u zimskim mjesecima pred proljeće kada bi se “zalomio” neki sunčani dan, pa su mnoga djeca radije boravila na vanjskim terenima na suncu i svježem zraku umjesto u starom balonu.

Na terene 11 i 12 stavlja se brza podloga poput one na Australian Openu

Na spomenute terene se stavlja podloga poput one u Melbourneu na prvom grand slamu u godini – Australian Openu, a postavlja se i rasvjeta, što omogućuje igru i u večernjim satima, što je do sada bilo moguće jedino na prva tri zemljana terena.

“Ova je tvrda podloga brža od zemlje, ali je sporija od trave i vrlo je popularna i u Americi. Ovi će tereni omogućiti igračicama i igračima koji se natječu na teniskim turnirima pripreme za turnire koji se održavaju na tvrdoj podlozi.”, poručuju iz kluba, a kao razloge postavljanja ovakve podloge na dva terena navode sljedeće:

“Glavna motivacija nam je bio potencijal naših mladih igračica i igrača i njihovi vrhunski rezultati na dosadašnjim turnirima u posljednjih nekoliko godina. U TK Đakovo marljivo i kontinuirano radimo na poboljšanju uvjeta za treninge, a najbolji pokazatelj su rezultati na turnirima kao i sama kvaliteta kluba.”

Tereni će biti dostupni i rekreativcima

Ovi će tereni također omogućiti i svim rekreativcima iskustvo na drugoj podlozi koja nije toliko zastupljena u Hrvatskoj kao što je zastupljena zemlja. iskustvo igranja je potpuno drugačije te mnogi govore za različite teniske podloge kako su gotovo drugi sport, upravo zbog različitosti faktora poput načina kretanja, odskoka loptice, načina taktiziranja i slično.

U idealnom scenariju radovi bi trebali trajati malo više od mjesec dana

“U idealnom scenariju radovi bi trebali trajati malo više od mjesec dana, međutim krenuli su u dijelu godine kada je vrijeme vrlo nepredvidljivo i sigurno će utjecati na brzinu odvijanja i trajanje radova.”, rekli su o trajanju radova Matej Lazarević i Mišo Mesić.

Iz TK Đakovo zahvaljuju se svim njihovim sponzorima koji su im dali vjetar u leđa za početak ovakvih radova.

Igor Kretonić
Foto: Teniski klub Đakovo