Gradonačelnik Marin Mandarić jučer je u Maloj vijećnici Grada Đakova ugostio zastupnika u Europskom parlamentu Karla Resslera. Nakon radnog sastanka upriličene su izjave za medije.

– Na sastanku smo razgovarali o planovima EU u idućem financijskom razdoblju. U više navrata sam već govorio da Grad Đakovo velike nade polaže u proračun EU i što planiramo iz toga financirati kad govorimo o razvojnim projektima u Gradu Đakovu, rekao je gradonačelnik Mandarić.

Dodao je i kako je izuzetno važno da naš grad ima svog čovjeka u Bruxellesu koji može poduprijeti planove, ideje, aktivnosti i projekte. Financijski okvir vrijedan skoro 25 milijardi eura za RH, za očekivati je, bit će zamašnjak razvoja kako Hrvatske tako i Grada Đakova.

Ressler je kazao kako je Đakovo po mnogočemu poseban grad. Istaknuo je kako se u Đakovu provode ili su u protekle četiri godine provedeni projekti vrijedni više od 500 milijuna kuna sredstava isplaćenih iz EU fondova.

– Gradonačelnik Manadrić upoznao me s planovima i svim onim pripremljenim projektima koji čekaju sljedeći četverogodišnji mandat. Ovim putem ga želim podržati i to je također jedan od razloga mog današnjeg posjeta. Ovaj sastanak, dakako, iskoristili smo i da prezentiram sve one mogućnosti koje će Đakovu, Slavoniji, Hrvatskoj biti na raspolaganju u sljedećih sedam godina. Kako kroz plan oporavka i otpornosti koji se radi na nacionalnoj razini, ali isto tako i kroz novi financijski okvir u kojem će posebni naglasak biti na zelenom planu oporavka ali i na digitalizaciji, rekao je Ressler dodavši kako mu je upravo zbog potonjeg bilo drago vidjeti projekte Grada Đakova koji su upravo na to usmjereni.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost