U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta.

Prometne nesreće dogodile su se na području Donjeg Miholjca i Belišća.
 
U nadzoru prometa zatečeno sedam vozača pod utjecajem alkohola
Na području PU osječko-baranjske 14. i 15. kolovoza evidentirano je sedam vozača (pet osobnog automobila i dva bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Upravljao biciklom s 2,95 promila
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 15,25 sati u Kešincim,a kada je u nadzoru prometa zatečen 45-godišnjak koji je upravljao biciklom, te mu je utvrđena prisutnost od 2,95 promila alkohola u krvi.
 
Upravljao vozilom s isteklom prometnom dozvolom i pod zabranom
U ponedjeljak u 23,28 sati u Valpovu, u nadzoru prometa zatečen je 55-godišnjak iz Magadenovca, koji je upravljao osobnim automobilom kojemu je istekla važnost prometne dozvole za više od 15 dana za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 0,78 promila alkohola u krvi. Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.570 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 bodova.
 
REZULTATI AKCIJE – ROADPOL
Temeljem inicijative ROADPOL-a, mreže prometnih policija država Europe, u razdoblju od 7. do 13. kolovoza na području Republike Hrvatske kao i u svim državama članicama ROADPOL-a proveden je pojačani nadzor brzine kretanja vozila.
 
Na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je ukupno 335 prekršaja brzine kretanja, tehničkim sredstvima (fiksne kamere) utvrđeno je 162 prekršaja.
 
Najveća brzina kretanja utvrđena je 11. kolovoza u 14,29 sati na D2, kojom prilikom je utvrđena brzina od 155 kilometara na sat, a gdje je ograničenje brzine 110 kilometara na sat.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 60 eura.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo