U dva je dana policijski laser na širem đakovačkom području detektirao dva vozača u jurnjavi kroz naselja! Uoči cjelodnevnoga preventivnog nadzora brzine, provedenoga jučer na 137 lokacija, policija je u utorak u Kešincima u 17.43 zaustavila osobni automobil marke BMW 3 320 D kojime je upravljao 21-godišnji vozač. Prethodno je u naselju, na cesti gdje je maksimalna dopuštena brzina 50 km/h, “nagazio” do 125 km/h! Jučer slična situacija u Selcima Đakovačkim. Automobil Opel Astra 1.7 CDTI, za čijim je upravljačem bio 42-godišnjak, prije zaustavljanja u 12 sati i 19 minuta kretao se brzinom od 112 km/h na dijelu ceste s pravilom ograničenja brzine također na 50 km/h, izvijestila je policija. Za ove je prometne prekršaje predviđena novčana kazna u iznosu od pet do 15.000 kuna ili zatvorska kazna do pola godine i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na najviše dvije godine.

Na području Policijske uprave osječko-baranjske u spomenutoj policijskoj akciji, koja je počela u ponoć u noći s utorka na srijedu, i trajala 24 sata, obavljena je kontrola 355 vozila. Evidentirano je ukupno 147 prekršaja kretanja vozila nedozvoljenom brzinom, od čega su 123 prekršaja zabilježili policijski službenici, a 24 prekršaja automatske kamere za brzinu postavljene uz prometnice.

Prošle godine brzina uzela 16 života!

Gotovo su sve lokacije na kojima je kontrolirana brzina predložili sami građani. Točnije, bilo je 150 elektroničkih poruka građana s prijedlozima lokacija, doznajemo od Vitomira Lučića iz Službe za sigurnost cestovnog prometa. Slične će se akcije provoditi, najavljuje Lučić, i ubuduće uz prethodne najave, kako bi policija što veći broj vozača motivirala na poštivanje ograničenja brzine, s ciljem zaštite njihovih i života svih drugih sudionika u prometu. – Lani su se na cestama PU osječko-baranjske dogodile 24 prometne nesreće s čak 28 osoba smrtno stradalih osoba, a važno je istaknuti da je 16 života u tim nesrećama odnijela upravo neprilagođena i nepropisna brzina!, podsjeća Lučić.

Danijel Geošić